Enkel, god och knäckig äppelpaj – perfekt för hösten
Har du massor av äpplen som bara väntar på att bli använda? Då är detta enkla och goda recept på äppelpaj perfekt för dig! Med en knäckig ytaa och en saftig fyllning av äpplen, kanel och kardemumma kommer denna paj garanterat att bli en favorit hos hela familjen.
Ingredienser
Fyllning
- 8 äpplen – skalade och klyftade
- 2 msk farinsocker
- 2 tsk kanel
- 2 tsk kardemumma
- -4 msk potatismjöl
Deg
- 2 dl strösocker
- 2 krm salt
- 3 dl havregryn
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 175 g smält smör
- 0,5 dl ljus sirap
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda de skalade och klyftade äpplena med farinsocker, kanel, kardemumma och potatismjöl i en skål. Lägg blandningen i en pajform.
- Blanda strösocker, salt, havregryn, vetemjöl och bakpulver i en annan skål. Tillsätt det smälta smöret och sirapen. Rör om tills allt är väl blandat.
- Klicka ut degen jämnt över äppelfyllningen.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, eller tills pajen fått en gyllene färg.
- Låt pajen svalna något och servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Hoppas detta blir en favorit hemma hos er på samma sätt som det blivit det hos oss.
Ha det fint!
/Jenny