Brysselkålssallad med lax och ugnsrostad potatis – ett perfekt höstrecept
Hösten är här och julen närmar sig, och vad passar bättre än att använda brysselkål i matlagningen?
Om du fortfarande har brysselkål kvar i landet eller, som jag, redan plockat och fryst in den, är detta ett recept för dig! Brysselkål är nämligen utmärkt att frysa eftersom den behåller sin fina smak även som upptinad.
Här är mitt recept på en härlig och matig brysselkålssallad
Ingredienser
- Brysselkål (färsk eller fryst)
- Potatis (ugnsrostad)
- Lax (stekt eller grillad)
- Sallad (valfria sorter)
- En god sås, gärna med senap
Så här gör du:
- Har du fryst brysselkål? Ta upp och tina den först. Dela brysselkålen i mindre bitar och stek dem lätt med lite salt.
- Skär potatisen i bitar, krydda efter smak och rosta i ugnen tills den är gyllene och krispig.
- Stek eller gilla laxen. Använd valfri kryddning.
- Använd ett stort fat. Lägg upp rikligt med sallad. Toppa med den ugnsrostade potatisen, laxen och avsluta med brysselkålen.
- Ringla över valfri sås.
Denna sallad är enkel att göra men känns ändå lyxig och höstlig. Perfekt när du vill använda brysselkål och skapa en smakrik middag.
Jag hoppas du blir lika förtjust i den som jag är!
Ha det fint!
//Jenny 🌱